ÖDESHÖG KOM MED HELA LAGET

Musikvideo med Benjamin Stolt från Ödeshög. Videon är delvis inspelad uppe i Ödeshögs vattentorn.
Fler filmer och bildspel från Ödeshög hittar du här. 

I Ödeshög, mitt emellan Jönköping och Linköping, är det gott att leva. Här utmed Vättern finns det fantastiska möjligheter till bra och trevligt boende. Och kommunen ligger i topp när det gäller skolan. Både när det gäller resultat och trivsel. Och frågar man företagarna får kommunen gott betyg. Ändå är det svårt att få folk att flytta hit.

Svante Bergqvist, som är ordförande för Ödeshögs näringslivsförening, tycker att de behöver bli bättre på att marknadsföra Ödeshög. Och med ett sådant geografiskt läge borde de som jobbar i Jönköping eller Linköping lika gärna kunna bo i Ödeshög. Men kommunikationerna är för dåliga och det är för glest mellan bussturerna. Så Svante har en idé. Han vill stötta och uppmuntra dagpendling genom några minibussar som folk kan använda för att tillsammans med andra pendla till jobbet.

Sen skulle han gärna se att det fanns en större öppning när det gäller strandskyddet. Han tycker att det finns en tjurighet kring avstånden utan att man tar hänsyn till hur mycket strandmark det faktiskt finns. Det är en väldigt viktig fråga för många kommuner som vill erbjuda ett attraktivt boende.

Det var Svante, som tillsammans med näringslivschefen Peter Kenell, tog initiativet till att samla ihop ett gäng för att åka på konferensen 250 möjligheter. De vill träffa andra i liknande situation och lyssna på vad de har för goda idéer för att vända den urbanisering som de alltmer börjar se konsekvenserna av. Och de hade inga svårigheter att få med sig både fastighetsägare, kommuntjänstemän, föreningsliv, handel och kulturarbetare. En komplett laguppställning helt enkelt.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.